Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2020

Голову однієї з міських рад Запорізької області підозрюють в умисному невиконанні рішення суду

27 липня, за дорученням  прокурора Запорізької області процесуальним керівником вручено письмове повідомлення про підозру голові  однієї з міських рад регіону у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України, а саме в умисному невиконанні рішення суду, що набрало законної сили, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище, яке заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян та інтересам юридичної особи.

За даними слідства, вказана особа, перебуваючи на посаді голови виконавчого комітету однієї з міських рад області,  умисно не виконала рішення Запорізького окружного адміністративного суду, яке набрало законної сили. Рішення стосувалося поновлення на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради виконавчого комітету вказаної міськради Запорізької області.

Указані протиправні дії фігуранта провадження заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам потерпілої особи, оскільки було порушено гарантоване ст. 43 Конституції України право на працю та гарантовану винагороду за неї, що призвело до позбавлення потерпілої, яка має двох неповнолітніх дітей, можливості заробляти собі на життя та, як наслідок, позбавило її на тривалий час засобів існування та будь-якого прибутку.

Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває. Вирішується питання щодо обрання фігуранту провадження запобіжного заходу.

Слідство здійснюється СУ ГУНП у Запорізькій області.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1760