Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2020

На Запоріжжі судитимуть першого заступника начальника одного з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України

Прокуратура Запорізької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно першого заступника начальника одного з прикордонних загонів Державної прикордонної служби України за фактом перевищення службових повноважень, яке супроводжувалось застосуванням спеціальних засобів, а також впливу на працівників правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що 20 березня 2020 року на території туристичної бази, розташованої у Запорізькій області, службові особи одного з прикордонних загонів склали адміністративний протокол на правопорушника, який керував плавзасобом без документів, що посвідчують особу. В цей час заступник начальника прикордонного загону віддав завідомо незаконний наказ своїм підлеглим щодо застосування фізичного впливу та спеціальних засобів до сторонньої особи, яка також перебувала на території зазначеної бази. Без будь-яких законних підстав прикордонники застосували до громадянина кайданки та насильно утримували його. При цьому жодного протоколу про затримання складено не було.
 
Одночасно з цим, обвинувачений, всупереч вимогам чинного законодавства, у грубій формі вимагав від інспекторів рибоохоронного патруля скласти відносно громадян протоколи про адміністративні правопорушення за фактом грубого порушення правил рибальства.

Таким чином, заступник начальника прикордонного загону обвинувачується у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалось застосуванням спеціальних засобів, а також впливі на працівників правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у м.Мелітополі.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1157