Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2020

На Запоріжжі підозрюють керівництво підприємства в ухиленні від сплати податків на суму близько 7 млн гривень

   Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення одним із підприємств м. Запоріжжя від сплати податків в особливо великих розмірах за ч.3 ст.212 КК України.
       Під час розслідування наразі встановлено, що службові особи підприємства у період 2018 - 2019 років, діючи умисно, з метою ухилення від сплати податків, при складанні документів податкової звітності безпідставно відносили до складу податкового кредиту суми по операціям, які фактично не відбувались, та з підприємствами з ознаками «фіктивності», що призвело до заниження податків на суму близько 7 млн. гривень. До складу фірм – контрагентів, за попередніми даними входили, у тому числі, і підприємства пов’язані з АТ «Укрзалізниця».
     Слідчими фіскальної служби за оперативного супроводу оперативників Служби безпеки України проводяться обшуки на території 5 областей, під час яких вилучено бухгалтерську документацію фірм – контрагентів, а також інші докази можливої злочинної діяльності.
        Після проведення відповідних експертиз буде надана оцінка діям всіх причетних осіб.
        Слідство проводиться СУ ГУ ДФС України в області.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1234