Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Посадовця Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області затримано на хабарі

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди співробітником Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області.
 
Слідством встановлено, що один з посадовців Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області, вимагав та одержав неправомірну вигоду від автоперевізників, які обслуговують одне з фермерських господарств Запорізької області. Натомість посадовець обіцяв  «закрити очі» на перевантажені фури, що рухалися вдень, пошкоджуючи дорожнє покриття.
Наразі фігуранта провадження затримано. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а саме одержання службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаного з вимагання неправомірної вигоди.
Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Слідство у вказаному провадженні проводиться СУ ГУНП у Запорізькій області  за оперативного супровіду УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1446