Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Чоловіку, який влаштував стрілянину в курортному Бердянську, обрали запобіжний захід

Бердянською місцевої прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні  за фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї  та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.4 ст.296, ч.1 ст.263 КК України).
 
За даними слідства, 48-річний мешканець м.Бердянськ, знаходячись на підпитку на балконі власної квартири, у ході словесної перепалки з раніше незнайомим йому неповнолітнім та кількома дорослими, безпричинно здійснив постріл із стартового пістолета «Retay MOD 92» у повітря в напрямку вказаних осіб, після чого почав погрожувати його безпосереднім застосуванням по  відношенню до своїх опонентів.
У ході обшуку за місцем мешкання вказаного стрілка, правоохоронцями виявлено та  вилучено пістолет-кулемет «МП 40», стартовий пістолет «Берета», 230 патронів калібру 7х62, 630 патронів калібру 5х45, 5 сигнальних ракет, 4 гранати РГД5, 4 підствольні снаряди, протипіхотну та сигнальну міни, 2 гранати світло шумової та димової дії.
Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за ч.4 ст.296, ч.1 ст.263 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1345