Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2020

На Запоріжжі повідомлено про підозру угрупованню «чорних ріелторів»

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом створення злочинної організації, шахрайства, перевищення повноважень, а також викрадення людей (чч.3,5 ст.27, ч.3 ст.146, ч.4 ст.190, ч. 3 ст. 365КК України).
 
За даними слідства, підозрювані, серед яких і колишній помічник оперуповноваженого сектору карного розшуку одного з  міських відділів ГУМВС України в Запорізькій області, підшукували квартири на території м. Бердянськ, власники яких вели антисоціальний спосіб життя. При цьому бандити застосовували фізичне насильство із застосуванням зброї до господарів житла і проти їхньої волі вивозили в інше місце, де утримували, доки не продадуть квартиру. Кошти від продажу покупці передавили нібито власнику, а той - організатору злочинної групи, який розподіляв їх між усіма учасниками.
Таким чином, підозрювані незаконно заволоділи майном потерпілих на суму майже 1  млн грн.
Наразі викрито організаторів угруповання і  його учасників. За результатами вжитих слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили їхню причетність до чотирьох фактів заволодіння квартирами.
На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Викрито злочинну організацію прокурорами Запорізької області спільно з СВ СУ ТУ ДБР у м.Мелітополь, СБУ області за участі УСР ГУНП в Запорізькій області.
                                                                                                            

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1497