Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2020

Місцева прокуратура домоглася повернення у державну власність землі водного фонду, вартістю 453 млн гривень

Верховний Суд поставив крапку у майже трирічному спорі щодо повернення земельної ділянки водного фонду площею майже 19 га та вартістю понад 453 млн.грн. у межах прибережної захисної смуги Азовського моря.
 
Зокрема, ще 18.12.2019 Верховний Суд задовольнив позов прокурора, визнав незаконним та скасував наказ ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, на підставі якого, фізичній особі у порушення вимог законодавства в оренду передано спірну земельну ділянку та зобов’язав останнього повернути її державі в особі Запорізької обласної державної адміністрації.
У той же час, з метою ухилення від виконання рішення суду, зловживаючи процесуальними правами, намагаючись переглянути остаточне та обов’язкове рішення суду, фізичною особою подано заяву про перегляд постанови Верховного Суду від 18.12.2019 за нововиявленими обставинами.
Верховний Суд 01.07.2020 погодився з доводами прокуратури Запорізької області та дійшов висновку про відсутність правових підстав для задоволення відповідної заяви.
Таким чином, відповідач зобов’язаний повернути земельну ділянку водного фонду площею майже 19 га у власність держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації.  

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1119