Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2020

Прокуратура області запобігла стягненню з держави майже півмільйона гривень

Прокуратурі області вдалося запобігти стягненню із держави в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України майже 500 тис. грн, якими відповідач намагався заволодіти усупереч діючому законодавству.
 
Так, Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області задоволено позов прокуратури області, про визнання недійсним договір купівлі-продажу 9/10 комплексу будівель та споруд розташованих у місті Мелітополь, загальною площею 4253,2 кв.м., які були відчужені фізичній особі в порушення визначеного порядку.
Одночасно з цим, судом відмовлено у поверненні покупцю коштів у сумі 472705 грн, сплачених за недійсним договором, у зв’язку із відсутністю у останнього спірних об’єктів нерухомості через їх незаконну передачу третім особам. 
Не погоджуючись із прийнятим рішенням, відповідачем по справі подано апеляційну скаргу. Однак завдяки наполегливій, активній та переконливій позиції прокурора, Запорізький апеляційний суд залишився на боці держави, відмовивши скаржнику у скасуванні рішення місцевого суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1205