Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

Прокуратура домагається стягнення на користь держави майже мільйона гривень орендної плати

Господарським судом Запорізької області  розпочато розгляд справи за позовом Запорізької місцевої прокуратури № 1  в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до одного з ТОВ  Запорізького регіону про стягнення доходу у вигляді недоотриманих бюджетом коштів за фактичне використання земельної ділянки у розмірі 900 тис. грн.
 
Встановлено, що товариство використовувало земельну ділянку комунальної власності площею 1,34 га для розміщення промислової бази без належного оформлення правовстановлюючих документів, у зв’язку з чим за період з 2018 по 2020 роки сума недоотриманих бюджетом міста Запоріжжя коштів у формі орендної плати за землю становить 900 тис. грн. Судовий розгляд триває.
Усього органами прокуратури області у поточному році пред’явлено 11 позовів вказаної категорії щодо стягнення понад 21,5 млн грн до бюджетів Запорізької, Василівської, Дніпрорудненської міських рад та Михайлівської селищної ради. Наразі судами задоволено 2 позови на суму понад 19,6 млн грн., та провадження у справі за 1 позовом закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням до бюджету 9 тис. грн.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1191