Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

Прокуратура вимагає утворення у складі виконавчих органів сільських рад служби у справах дітей

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури  під час реалізації функцій прокуратури щодо представницької діяльності виявлено порушення вимог законодавства у сфері охорони дитинства та захисту прав дітей щодо не створення у складі виконавчих органів Комишуваської селищної, Малотокмачанської та Таврійської сільських радах Оріхівського району Запорізької області служб у справах дітей.
 
З метою усунення вказаних порушень, в березні 2020 року до суду направлено три позовні заяви про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії, спрямовані на утворення у складі виконавчих органів рад служб у справах дітей.
На даний час провадження у справах закрито у зв’язку з добровільним виконанням вимог позовної заяви та прийняття рішень про створенням служб у справах дітей.
Таким чином, лише за втручання місцевої прокуратури органами місцевого самоврядування створенні служби у справах дітей, які повинні забезпечувати  реалізацію завдань та заходів державної політики з питань соціально – правового захисту дітей – мешканців громад.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1250