Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2020

Прокуратура повернула у державну власність земельні ділянки водного фонду площею 19 Га

Органи прокуратури області продовжують займати активну позицію щодо повернення земель прибережної захисної смуги Азовського моря у власність держави.
Так, прокуратурою області забезпечено участь у розгляді господарським судом Запорізької області позову прокурора в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації про витребування земельної ділянки водного фонду державної форми власності площею майже 19 га із чужого незаконного володіння.
Як встановлено, Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області у порушення вимог законодавства, не маючи повноважень, спірну земельну ділянку, яка перебуває на відстані 86 метрів від урізу води Азовського моря, передано у власність сільської ради.
Завдяки переконливим доводам прокуратури області, господарський суд Запорізької області 03.07.2020 задовольнив позов прокуратури, визнав незаконним та скасував наказ ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області про передачу земельної ділянки у комунальну власність, а також витребував її із чужого незаконного володіння сільської ради у власність Держави України в особі Запорізької обласної державної адміністрації.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1292