Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2020

Прокуратура домоглася реального покарання для зловмисника

Органи прокуратури Запорізької області принципово реагують на безпідставне звільнення від покарання осіб, які скоїли тяжкі злочини та раніше вже притягувались до відповідальності.
 
Так, у листопаді минулого року, раніше неодноразово засуджений мешканець обласного центру,  на підпитку розбив скло у кіоску швидкого харчування та викрав  звідти побутову техніку на суму 3000 гривень чим скоїв злочин передбачений ч.3 ст.185 КК України.  
Місцевий суд визначив покарання обвинуваченому, але звільнив від його реального відбування з іспитовим строком. Однак, судом не було враховано, що фігурант провадження  вчинив тяжкий злочин та раніше був неодноразово засуджений за аналогічні злочини. Крім того, держава двічі давала останньому шанс на виправлення без позбавлення волі, однак він  висновків для себе не зробив. Обвинувачений не працює, за місцем мешкання характеризується посередньо, тож вказані обставини свідчать про відсутність бажання  ставати на шлях виправлення. Тому вирок було оскаржено прокурором до апеляційного суду.
Прокуратура Запорізької області підтримала позицію обвинувача в апеляційній інстанції та довела, що засуджений заслуговує лише на реальне покарання.
Із такою вимогою обвинувачення погодився Запорізький апеляційний суд та призначив винній особі покарання у виді 3 років позбавлення волі,які належить відбувати реально.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1335