Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

Члени славнозвісного злочинного угруповання постануть перед судом

Прокуратура Запорізької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт  у кримінальному провадженні, слідство в якому проводило СУ ГУНП області, за оперативного супроводу Запорізького Управління внутрішньої безпеки ДВБ України та УСР в Запорізькій області ДСР НПУ  за ч.3 ст.289, ч.4 ст.189, ч.5 ст.186 , ч.4 ст.187, ч.3 ст.146 , ч.1 ст.14 - ст.348 КК України відносно 6 членів озброєної банди, яка протягом 2018 – 2019 років на території м.Запоріжжя та м.Дніпро  вчинила ряд тяжких та особливо тяжких злочинів. Серед яких озброєні напади на мешканців, здійснювала угони автомобілів, займалась вимаганням, грабежами, викраданням людей та організацією вбивства керівника спецпідрозділу у зв’язку із виконанням ним своїх службових обов’язків.
 

Слідство  встановило щонайменше 11 кримінальних епізодів, вчинених злочинним угрупуванням. Так, озброєна банда збирала інформацію про заможних громадян, яких вони викрадали, грабували та вимагали грошові кошти. Після чого погрожували потерпілим фізичною розправою у випадку їх звернення до правоохоронних органів.
Під час проведення понад 45 обшуків знайдено та вилучено транспортні засоби, які фігуранти використовували під час скоєння злочинів, велику кількість вогнепальної зброї, грошові кошти, імовірно отримані від постраждалих осіб.
Наразі шістьох членів банди злочинців затримано, одного з організаторів оголошено у розшук.
Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1600