Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

На Запоріжжі державного реєстратора підозрюють у зловживанні повноваженнями

За процесуального керівництва Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури №2 державному реєстратору повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги, з метою отримання неправомірної вигоди, а також несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч.3 ст.365-2, ч.3 ст.362 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що державним реєстратором одного з комунальних підприємств селищної ради Запорізької області однієї з сільських рад Запорізької області, усупереч вимог Закону, діючи повторно, в інтересах третьої особи, з метою отримання неправомірної вигоди, зловживаючи своїми повноваженнями при наданні публічних послуг, безпідставно зареєстрував за сторонньою особою право власності на квартиру вартістю майже 400 тис. грн.
Водночас, дійсний власник квартири на час її реєстрації вже помер та за відсутності спадкоємців вказана квартира мала перейти у власність територіальної громади м. Запоріжжя як відумерла спадщина.
За результатами зібраних на цей час доказів слідчим за погодженням з процесуальним прокурором Запорізької місцевої прокуратури № 2 державному реєстратору повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2 та ч. 3 ст. 362 КК України.
На спірну квартиру наразі накладено арешт, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1403