Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Зловмисникам, які намагались вбити запоріжанина, повідомили про підозру

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 
Молодикам, які ножем пошматували випадкового перехожого, повідомили про підозру у вчинені закінченого замаху на вбивство. Підозрювані зробили все, аби довести злочин до кінця, але потерпілого вдалося врятувати завдяки вчасній кваліфікованій медичній допомозі
Так,  інцидент трапився на світанку  21 червня. Під час досудового розслідування встановлено, що того дня у двох місцевих мешканців виник словесний конфлікт з 35-річним чоловіком на ґрунті його відмови пригостити їх цигаркою, тож обурені молодики придбали у найближчому магазині ножі для вбивства потерпілого та, реалізуючи свій спільний злочинний намір, вибігли на сходи до приміщення цього магазину, де перебував потерпілий, і завдали йому проникаючі поранення грудної клітини, стегон та пахової області.
Злочинців затримано в порядку ст. 208 КПК України.  Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, п.12 ч.2 ст.115 КК України, а саме закінчений замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії та призначено ряд судових експертиз.
Довідково: санкція статті за вчинення цього злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1457