Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Прокуратура домоглася для злочинця реального покарання

Органи прокуратури Запорізької області завжди реагують на призначення надто м’якого покарання особам, які скоїли тяжкі злочини та раніше вже притягувались до відповідальності.
 
Так, раніше неодноразово судимий житель Мелітополя здійснив на ринку крадіжку автомобільного насоса, після чого пішов до знайомого у гості, де відкрито, в присутності господаря, вже перебуваючи напідпитку, викрав телевізійний тюнер, при цьому декілька раз вдаривши потерпілого у обличчя.
Працівники поліції, які прибули за викликом потерпілого не очікували, що фігурант буде чинити опір та здійснювати на них напад. Однак останній повів себе вкрай неадекватно та агресивно, намагався дістати ніж з рукава кофти, вдарив одного з правоохоронців у обличчя, схопив іншого за одяг та пошкодив формений одяг.
За вказаними епізодами було проведено досудове розслідування у кримінальному провадженні, передбаченому ч.2 ст.185, ч.2 ст.186, ч.2 ст.342, ч.2 ст.345, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт.
Однак, обвинуваченому без врахування всіх обставин події та тяжкості вчинених злочинів Мелітопольським міськрайсудом було призначено умовне покарання.
Із цим вироком не погодився прокурор у провадженні, яким було внесено апеляційну скаргу з мотивів м’якості призначеного покарання.
Прокуратура Запорізької області, підтримуючи таку позицію обвинувача в апеляційній інстанції, вмотивовано довела, що обвинувачений заслуговує лише на реальне покарання.
Із такою вимогою обвинувачення погодився Запорізький апеляційний суд та призначив винній особі покарання у виді 4 років позбавлення волі  у місцях несвободи.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1568