Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

Обвинувальний акт відносно 20-річного вбивці неповнолітнього скеровано до суду

Пологівським відділом Токмацької  місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 20-річного хлопця, якому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.3 ст.286 КК України, а саме умисне вбивство з корисливих мотивів та незакінчений замах на незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.
 
Встановлено, що в одному із сіл Пологівського району  21 березня 2020 року зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння мопедом, наніс власнику транспортного засобу кілька ударів металевим прутом по голові та інших частинах тіла. Потерпілий 2002 року народження впав на землю, після чого, нападник продовжив наносити лежачому на землі неповнолітньому  удари металевим прутом по голові,  тулубу та іншим частинам тіла до тих пір, доки останній перестав подавати ознаки життя.
Після скоєного вбивця взяв мопед, але завести його не зміг, тож залишив його на місці злочину.
Наразі досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1519