Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

12 років позбавлення волі загрожує мешканці Запорізької області, яку звинувачують у торгівлі людьми

Відділом ювенальної юстиції прокуратури області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно зловмисниці, яка вербувала молодих дівчат для подальшого переміщення через державний кордон до Туреччини з метою сексуальної експлуатації.
За даними слідства 24-річна мешканка Запорізької області у змові з невстановленими особами, які перебували на території Туреччини, вербувала молодих дівчат, у тому числі і неповнолітніх, обіцяючи їм значні заробітки.
Опинившись за кордоном, дівчата повинні були надавати сексуальні послуги. При цьому обвинувачена обіцяла дівчатам високооплачувану роботу, харчування та проживання за рахунок роботодавця, а в разі небажання "працювати", вони могли повернутися додому.
Так, використовуючи  уразливий стан і матеріальну залежність, жінка  завербувала неповнолітню дівчину, а при спробі вивезти її до Туреччини з метою подальшої сексуальної експлуатації у січні поточного року була затримана у міжнародному аеропорту Запоріжжя.
Зловмисницю, яка наразі перебуває під вартою, обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України. Невдовзі вона постане перед судом.
У разі доведення вини їй  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1664