Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

На Запоріжжі викрили наркоторгівців з мільйонними оборотами

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, співробітниками управління протидії наркозлочинності ГУНП спільно з працівниками СБУ викрито діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді, виготовленні  та збуті оптових партій психотропних речовин та прекурсорів у різні регіони країни.

За даними слідства, п`ятеро мешканців обласного центру налагодили масштабний наркотрафік до нашої країни із Східної Азії та країн Євросоюзу. Товар вони замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, після чого доставляли на територію України  міжнародними поштовими  сервісами під виглядом будівельних сумішей та побутової хімії.
Щомісяця дилери отримували із-за кордону майже 300 кілограмів психотропів та прекурсорів, у тому числі й таку високотоксичну речовину як альфа-бромвалерофенон. Дані психотропи синтезувалися в нарколабораторіі, яка була облаштована в автомайстерні, а готовий «товар» збували через розгалужену дилерську мережу на території усієї країни.
Одного з фігурантів правоохоронці затримали біля поштового відділення під час отримання чергового відправлення із 30 кілограмами психотропів, організатора та ще одного активного учасника - затримали в нарколабораторії.
Під час проведення 14 одночасних обшуків за місцями виготовлення, зберігання і збуту наркотичних засобів, а також у помешканнях та автомобілях фігурантів справи правоохоронці вилучили більше двадцяти  кілограм психотропних речовин, обладнання для їх синтезу, понад півтони  прекурсорів, велику кількість банківських карток, комп’ютерну техніку із перепискою з постачальниками та майже 150 тисяч доларів США.
Вартість виявленого за цінами чорного ринку становить  мільйони гривень. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів в особливо великих розмірах вчинена організованою групою), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) КК України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.
Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1353