Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Прокуратурою області до суду направлено кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування службовими особами одного з підприємств запорізького регіону.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у період з листопада 2019 року по лютий 2020 року службові особи одного з підприємств області, діючи умисно, достовірно знаючи, що зобов’язання із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, маючи реальну можливість його сплатити, ухилився від їх сплати на суму 2 428 902,54 грн., що є значним розміром.
Під час досудового розслідування збитки державі, спричинені незаконними діями по ухиленню від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування відшкодовані у повному обсязі. Також сплачені штрафні санкції та пеня. Загальна сума сплачених до державного бюджету коштів склала понад 3 млн. грн.
Згідно з частиною 4 статті 212-1 КК України особа, яка вчинила ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила зазначені зобов’язання, а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).
Зважаючи на вказані вимоги кримінального закону за результатами розслідування процесуальним керівником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби відносно особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, до суду направлено клопотання на підставі ч. 4 ст. 212-1 КК України для її звільнення від кримінальної відповідальності.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1351