Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

До 10 років позбавлення волі загрожує матері трьої дітей за "наркотичні посилки" до виправної колонії

Токмацькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом збуту  особливо небезпечного наркотичного засобу -  канабісу  у місця позбавлення волі.
 
Так,  в жовтні 2019 року, співробітниками ДУ «Кам’янська виправна колонія №101», при огляді посилки,  яка надійшла поштою до вказаної установи для одного із засуджених, було виявлено та вилучено  особливо небезпечний наркотичний засіб –  канабіс вагою 48, 942 г.
За процесуального керівництва Гуляйпільського відділу Токмацької місцевої прокуратури, в ході досудового розслідування було встановлено особу, яка  вчинила вказаний злочин. Нею виявилася 32-х річна мешканка  Гуляйпільського району  Запорізької області, яка відправила зазначену посилку з наркотичним засобом для свого чоловіка, який відбуває кримінальне покарання у вказаній виправній установі.
В ході досудового розслідування, на підставі ухвали слідчого судді, було проведено обшук за місцем проживання жінки, якою було відправлено посилку. В ході обшуку було виявлено та вилучено  особливо небезпечний наркотичний засіб  канабіс загальною вагою 283,832 г., який вона також планувала відправити поштою своєму чоловікові.
Наразі, вказаній особі повідомлено про підозру  за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту у місця позбавлення волі особливо небезпечних наркотичних засобів, а також збут у місця позбавлення волі особливо небезпечних наркотичних засобів.)
Оскільки у підозрюваної на утриманні перебуває троє малолітніх дітей, до суду було скеровано клопотання про обрання відносно неї запобіжного  заходу у виді домашнього арешту, яке було задоволено.
Наразі триває досудове розслідування.
За вказаний злочин  передбачено покарання у виді позбавлення волі  від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1361