Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Суд поставив крапку у кримінальному провадженні відносно організатора конвертаційного центру

Прокуратурою області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.ч. 1, 2 ст. 205-1 КК України за фактами внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості.
 
Встановлено, що у період з квітня 2015 року по листопад (включно) 2018 року особою, яка раніше неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за вчинення фіктивного підприємництва, було організовано протиправну діяльність конвертаційного центру. Задля забезпечення діяльності даного центру, з використанням підроблених печаток нотаріусів було внесено недостовірні відомості в документи, які подано та на їх підставі проведено державну реєстрацію 25 юридичних осіб. У подальшому зазначеною особою фіктивні підприємства використовувались для виведення у тіньовий обіг грошових коштів на загальну суму понад 54 млн. грн.
У січні поточного року процесуальним керівником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби відносно вказаної особи до суду направлено обвинувальний акт за ч.ч. 1, 2 ст. 205-1 КК України.
За результатами судового розгляду 20 березня 2020 року Орджонікідзевським судом м. Запоріжжя ухвалено обвинувальний вирок, яким зазначену особу визнано винною та призначено запропоновану прокурором міру покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1447