Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

На Запоріжжі викрили поліцейського за підозрою у спробі видати замах на вбивство за самогубство

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру одному зі співробітників Національної поліції України за фактом вчинення замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України).
 
За даними слідства, поліцейський з потерпілим у неробочий час вживали алкогольні напої в приміщенні службового кабінету оперуповноваженого одного з райвідділів поліції м. Запоріжжя. Правоохоронець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив постріл з травматичної зброї у зазначену особу, спричинивши їй тяжкі ушкодження голови. Потім, за версією слідства, поліцейський, ймовірно за допомогою третіх осіб, спробував приховати навмисне вбивство шляхом знищення доказів, фальсифікації обставин події та імітування самогубства. Вони викликали швидку, ймовірно очікуючи, що до її приїзду зазначена особа помре від отриманих травм.
Потерпілого вдалося врятувати завдяки своєчасно наданій медичній допомозі, за кілька тижнів він опритомнів і дав свідчення про обставини подій.
Наразі до суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу. Слідство триває, встановлюються інші особи, які могли брати участь у зазначених діях.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1539