Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2020

Справу депутата, що скоїв ДТП, внаслідок якої загинула жінка, скеровано до суду

Нагадаємо, що 20.12.2019 близько 10 години 30 хвилин мешканець м. Маріуполя, Донецької області 1969 року народження, керуючи автомобілем «Toyota Camry», в районі 506км автодороги Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з автомобілем «Renault Kangoo».
 
      Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля «Renault Kangoo» - жінка 1950 року народження загинула на місці події, а водій вказаного автомобіля отримав тілесні ушкодження, внаслідок чого був госпіталізований до медичного закладу.
     У ході досудового розслідування встановлено, що водій автомобіля «Toyota Camry» є депутатом однієї з районних рад Донецької області.
     У відповідності до п. 6 ч. 1 ст. 480 КПК України стосовно депутата місцевої ради застосовується особливий порядок кримінального провадження, а згідно з п. 1 ч. 1 ст. 481 КПК України письмове повідомлення про підозру депутату місцевої ради здійснюється Генеральним прокурором, його заступником, керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень.
      На цій підставі, оскільки органом досудового розслідування зібрано достатньо доказів вини та на виконання вимог чинного законодавства, прокурором Запорізької області водію автомобіля «Toyota Camry»  повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
     Слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.
   Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, вину в інкримінованому злочині обвинувачений визнав у повному обсязі.  Погоджений прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт направлено для розгляду до Запорізького районного суду.
     У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1499