Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2020

За зберігання та збут канабісу чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення

За процесуального керівництва Енергодарської місцевої прокуратури, оперативники Дніпрорудненського відділення поліції припинили злочинну діяльність місцевого мешканця, який постачав  наркозалежним  особам особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс.
 
56-річний наркоторговець  особливо не   конспірував свою злочинну діяльність і пропонував свій товар на центральному ринку м.Дніпрорудне, де й попав у поле зору громадських активістів, які звернулися у поліцію. Та й  сам наркоділок, як виявилося,  уживав наркотики  - на час затримання він перебував у стані наркотичного сп’яніння. При проведенні санкціонованого обшуку у чоловіка виявлено та вилучено 20 розфасованих полімерних зіп-пакетів з наркотичними засобами однакової ваги, які останній намагався збути.
За вказаним повідомленням розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного обігу наркотичних засобів.
Наразі затриманій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів з метою збуту, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває. Санкція вказаної статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1971