Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2020

Винуватця ДТП засудили до двох років позбавлення волі

Мелітопольський міськрайонний суд засудив до 2 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, винуватця ДТП, внаслідок якої постраждав школяр 2005 року народження.
 
Під час слідства встановлено, що 05 вересня 2019 року автомобіль "ВАЗ-2109" під керуванням місцевого мешканця с. Костянтинівка рухався по освітлюваній вуличними ліхтарями вул. Центральна в с.Костянтинівка Мелітопольського району Запорізької області зі швидкістю не менше 100 км/год, чим значно перевищив дозволену швидкість руху у межах населеного пункту та скоїв наїзд на мопед Honda Dio, який рухався в попутному з ним напрямку. У результаті ДТП пасажир мопеду Honda Dio, школяр 2005 року народження отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Після вчиненого зіткнення винуватець ДТП залишив місце події, свідомо залишивши потерпілого без допомоги в небезпечному для життя стані і позбавленого можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану  (ч.1 ст.286, ч.1 ст.135 КК України).
Вказані обставини доведено стороною обвинуваченні під час судового розгляду. Судом при винесенні рішення щодо винуватості особи взято до уваги суспільну небезпечність вчинених обвинуваченим злочинів, наслідки, які настали в результаті цього, та думку потерпілого, який наполягав на реальному позбавленні волі. Також судом стягнуто з обвинуваченого матеріальну та моральну шкоду на суму 55 тисяч гривень.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1615