Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

На Запоріжжі припинено діяльність ще одної нелегальної заправки

У Запорізькій області продовжується активна  боротьба з нелегальними пунктами продажу нафтопродуктів, а також із тіньовим бізнесом на паливному ринку.  Цього разу нелегальна АЗС виявлена у м.Мелітополь, яку місцевий мешканець  обладнав прямо на території власного подвір’я.
 
Так,   прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на нелегальній автомобільній заправній станції, за ч. 1 ст. 272 КК України.
У ході слідства, співробітниками Служби безпеки України виявлена група осіб, що розробили схему реалізації скрапленого газу та пального через мережу автозаправних пунктів на території Запорізької області, без належних документів та дозволів для здійснення такого виду діяльності та з численними порушеннями вимог актів з правил безпеки при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки, що становить небезпеку для місцевого населення.
За результатами санкціонованого обшуку на території вказаного автозаправного  пункту у м.Мелітополь,  виявлено та вилучено паливно-заправне обладнання та резервуари для зберігання, близько 8,5 тис. літрів пального, грошові кошти, бухгалтерські документи, технічна документація.
На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та демонтажу незаконної заправної станції. Досудове розслідування триває.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1296