Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

З понеділка прокурори Запорізької області долучаються до всеукраїнської переатестації працівників органів прокуратури

У понеділок 2 березня стартує початок переатестації прокурорів регіональних прокуратур. Протягом трьох днів кожен бажаючий матиме змогу довести свою професійну придатність та підтвердити високе звання прокурора.
Від Запорізької області  приєднатися до нової прокуратури та перевірити свої здібності та фаховість  виявили бажання 100% прокурорського складу, а це 153 особи.
Перший етап передбачає складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора.
Під час проходження оффлайн тесту, кандидатам на посади прокурора необхідно набрати максимальну кількість балів за 100 хвилин. Кожна правильна відповідь приносить 1 бал зі 100 максимально можливих. Результат кожного кандидата з’являється на екрані комп'ютера одразу після проходження тесту.  Мінімальний прохідний бал – 70.
Прокурори, які набрали необхідну кількість балів, допускаються до наступного етапу атестації – іспит на загальні здібності та навички, що проходить того ж дня з різницею у 5 годин з тестуванням. Іспит складається з 60 запитань, розбитих на 2 блоки: абстрактно-логічний (20 хвилин) та вербальний (8 хвилин). Це тестування має адаптивний характер – кожне наступне запитання обирається системою з урахуванням індексу складності попереднього.
Загалом атестація прокурорів відбувається в кілька етапів і полягає в перевірці професійних компетенцій і загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Останній етап проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання. Дати проведення третього етапу – співбесід - будуть визначені за результатами тестувань та перевірки поданих прокурорами документів. 
Також стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність, яка включатиме відповідність витрат і майна прокурора та членів його сім’ї, а також близьких осіб задекларованим доходам, відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики. 
Після прийняття кадровою комісією рішення про проходження або не проходження прокурорами співбесіди результати атестації будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1564