Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

На розкраданні державного майна викрито начальника однієї з державних установ виконання покарань Запорізької області

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими ТУ ДБР у м.Мелітополь викрито протиправну діяльність начальника однієї з державних  установ виконання покарань  області, передбачену ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Слідством встановлено причетність посадовця  до розтрати бюджетних коштів, виділених на  капітальний ремонт їдальні даної установи виконання покарань.
Так, 2019 році виправний заклад уклав ряд  договорів із підрядним підприємством на реконструкцію  адміністративних приміщень у термін до кінця минулого року, однак роботи виконані не були про що свідчить висновок будівельно-технічної експертизи.
Незважаючи на це, очільник виправної установи підписав акти виконаних робіт та платіжні документи з переведення бюджетних коштів на рахунки комерсантів.
Таким чином за неіснуючі підрядні роботи державна установа виконання покарань сплатила понад 800 тис гривень.
Наразі фігуранту справи оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Найближчим часом буде вирішене питання щодо його відсторонення від займаної посади та обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1382