Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Оголошено про підозру співробітнику Запорізького СІЗО, який збував наркотики ув’язненим (оновлено)

     За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими ТУ ДБР розташованому у м.Мелітополі повідомлено про підозру  молодшому інспектору 2-ої категорії відділу режиму і охорони Державної установи «Запорізький слідчий ізолятор» в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
   За даними слідства, 13 лютого 2020 року підозрюваний, з метою подальшого заробітку, використовуючи службове становище щодо вільного пересування по території Слідчого ізолятору та спілкування з арештованими особами,  придбав наркотичні засоби, які незаконно зберігав при собі та переніс до режимної установи з метою подальшого збуту особам які в ній перебувають. 
     Під час поверхневого огляду у правоохоронця було виявлено та вилучено наркотичні засоби, які вже були розфасовані і упаковані в шприци та паперові згортки. Згідно висновку судової хімічної експертизи,  вилучено у підприємливого охоронця - особливо небезпечні метадон та канабіс.
     За фактом збуту наркотичних засобів відкрито кримінальне провадження. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Оновлено 28.02.2020:
 
27 лютого прокуратурою області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у цьому провадженні.


Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1475