Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

У Запоріжжі на хабарі затримали працівників Національної поліції України (оновлено)

     Під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області, слідчими ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі за оперативного супроводу працівників УСБУ в Запорізькій області, в  рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у понеділок 24 лютого викрито та затримано двох співробітників Національної поліції України.
     Так, радник начальника Дніпропетровського обласного управління поліції (в минулому – керівник Приморського райвідділу Національної поліції України) за попередньою змовою з керівником сектору одного з районних відділів поліції Запорізької області вимагали від місцевої мешканки 5000 долл США  за не невжиття заходів, направлених на збирання доказів скоєння останньою шахрайства в особливо великих розмірах, щодо заволодіння будинком на березі Азовського моря. Отримані кошти в подальшому моли стати гарантією не притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.
     Затримано корупціонерів під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 3700 долл США.
     На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, вже  проведено ряд оглядів та обшуків, допитуються свідки.
     Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), та обрання останнім запобіжного заходу.
 
Оновлено 27.02.2020:
 
Обом фігурантам провадження повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
     Довідково:  Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2069