Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

Щодо результатів перевірки в одній із установ попереднього ув’язнення області

     Відділом ювенальної юстиції приділяється особлива увагу додержання законів щодо умов та режиму утримання в установах попереднього ув’язнення  неповнолітніх осіб, які потрапили у конфлікт із законом.
     В одній із установ попереднього ув’язнення області проведено перевірку та встановлені порушення вимог ізоляції неповнолітніх.
      Так, неповнолітні особи утримуються сумісно із дорослими особами, які обвинувачуються у вчинені тяжких та особливо тяжких злочинів.
     Крім вказаного, також під час візуального обстеження камер, де утримуються неповнолітні особи, виявлені заборонені саморобні предмети, які створюють небезпеку для осіб, які перебувають в камері та підвищується імовірність настання нещасних випадків.
     Вказана бездіяльність співробітниками установи спотворюють встановлені законодавством правила безпечного середовища для неповнолітніх, що не залишилось поза увагою ювенальних прокурорів.
     Так, за результатами перевірки прокуратурою Запорізької області внесено вказівку про усунення порушень вимог Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про охорону дитинства» та інших нормативно-правових актів щодо забезпечення порядку та умов тримання неповнолітніх у слідчих ізоляторах, яка задоволена установою попереднього ув’язнення.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1696