Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

На Запоріжжі ліквідували нарколабораторію

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, співробітники служби безпеки України  викрили трьох  мешканців Запоріжжя та Дніпропетровської області, які організували лабораторію з виготовлення метамфетаміну у помешканні одного з учасників угруповання.
 
Готовий «товар» підприємливі молодики збували оптовими партіями через розгалужену дилерську мережу.
 Правоохоронці затримали трьох «хіміків» в процесі  підготовки чергової партії до збуту. Під час 15 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражах наркоділків  вилучено понад 20  грамів метамфітаміну, марихуану, прекурсори,  каністри з допоміжними хімічними речовинами, саморобне лабораторне обладнання,  близько 250 тисяч гривень готівки, банківські картки, три автівки, чорнові записи з даними про «клієнтів» та наркотрафік, а також паспорти сторонніх осіб, власники яких наразі встановлюються.
 За оперативною інформацією спецслужби, щомісяця нарколабораторія виготовляла до 2 кг наркотику і давала ділкам щомісячний дохід понад 2 млн гривень.
Відкрито кримінальне провадження за  ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, зберігання та перевезення  психотропних речовин з метою збуту, за попередньою змовою  групою осіб в особливо великому розмірі)  Кримінального кодексу України.  Затриманим оголошено  про підозру у скоєні вказаного злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Наразі тривають заходи по встановленню усього кола осіб, причетних до даної протиправної діяльності. Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1485