Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

В обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Запорізької області

Сьогодні в обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій підбили підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, та корупції на території Запорізької області в минулому році.
 
     В заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Віталій Туринок, керівники усіх силових відомств  області, відповідних підрозділів правоохоронних органів, а також працівники апарату обласної прокуратури та місцевих прокуратур.
     Відкриваючи захід, прокурор Запорізької області поінформував присутніх щодо визначених Офісом Генерального прокурора пріоритетів діяльності органів правопорядку і прокуратури у сфері кримінальної юстиції на 2020 рік. Серед яких - сфера боротьби із корупційними злочинами, порушення прав людини, злочини, вчинені у банківській сфері, оборонно-промисловому комплексі, злочини, вчинені організованими групами та  сфера обігу наркотичних засобів.
     Крім того, було окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих злочинів, протидія корупції під час використання бюджетних коштів.
     Увагу учасників наради було звернуто на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема щодо виявлення та профілактики злочинів, пов’язаних з корупцією, так і корупційних правопорушень, адже протидія корупції - один із пріоритетних напрямків діяльності всіх правоохоронців.
     У ході заходу з інформацією виступили перший заступник прокурора області Дмитро Казак, начальник Головного управління Національної поліції в області Микола Лушпієнко, директор Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополь Денис Керман,  представники управління Служби безпеки України, правоохоронних органів та начальники територіальних відділів поліції.
     За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності Запорізького регіону.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1774