Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Прокурор Запорізької області зустрівся з представниками ЗМІ

Сьогодні, 14 лютого  відбулась зустріч прокурора Запорізької області Володимира Калюги з представниками ЗМІ, в рамках якої, він  поінформував журналістів про роботу органів прокуратури області за 2019 рік, зокрема про стан розслідування деяких кримінальних проваджень, боротьби з корупцією, наркозлочинністю, реформу та кадрові зміни, що відбуваються у прокуратурі, а також відповів на питання журналістів.
 
     Аналізуючи результати роботи органів прокуратури Запорізького регіону упродовж минулого року, Володимир Калюга наголосив, що завдяки реалізації низки скоординованих заходів та об’єднанню зусиль усіх правоохоронців мають місце певні позитивні результати: «Хочу акцентувати вашу увагу на тому, що підвищився загальний рівень розкриття кримінальних правопорушень, на сьогодні розкрито 8,5 тис. злочинів із 23 тис. облікованих у 2019 році і ще 1200 – у минулі звітні періоди. Крім того загальна кількість облікованих злочинів є найменшою за останні 3 роки. Рівень злочинності на 10 тис. населення в області також є найменшим за останні роки, хоча й дещо перебільшує середньодержавний показник».
      Відмічаючи зниження кількості скоєних злочинів середньої тяжкості та тяжких, прокурор Запорізької області відмітив збільшення кількості особливо тяжких злочинів. Така тенденція не в останню чергу пояснюється збільшенням на 19% скоєних умисних вбивств, особливо стрімке зростання кількості яких відбулось у Комунарському районі.
Поінформував прокурор журналістів і з питань,  пов’язаних з роботою по  виявленню ОЗГ, протидією наркозлочинності, корупційними злочинами, реалізацією функції представництва в судах. Окреслювалися пріоритетні  напрямки роботи на наступний період, серед яких і посилення роботи в земельній сфері. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво над декількома десятками виробництв, але лише 16 з них було направлено до суду.
       Серед основних питань, що цікавили представників медіа були питання щодо черговості отримання службового житла працівниками органів прокуратури, зміни в роботі органу після реорганізації, дисциплінарні провадження, тощо. Були й питання, що стосувались проведення обшуків у стінах Запорізької обласної державної адміністрації які наразі тривають. Очільник обласної прокуратури пояснив, що обшуки тривають через заяву одного з підприємців міста щодо вимагання у нього неправомірної вигоди за надання дозвільної документації на роботу одного з промислових майданчиків міста: «Отже з цим пов’язані відповідні обшуки, вилучаємо документи або  щоб підтвердити подану заявником інформацію, або щоб її спростувати».
      Наприкінці зустрічі Володимир Калюга подякував представникам ЗМІ  за приділений заходу час та висловив сподівання на подальшу співпрацю.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1468