Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Запорізький посадовець Державної служби надзвичайних ситуацій займався продажем вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими  Територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого у м.Мелітополь, за оперативного супроводу карного розшуку поліції Запоріжжя та внутрішньої безпеки НПУ викрито одного з керівників ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій, який займався нелегальним збутом вогнепальної зброї та бойових припасів.
 
Відтак, встановлено, що начальник районного сектору ГУ ДСНС у Запорізькій області, 47-річний підполковник налагодив діяльність по збуту зброї з метою незаконного збагачення.
Встановлено, що посадовець під час контрольної закупки за 15 тисяч гривень збув револьвер системи «Наган» без серійного номеру, який згідно експертизи виявився переробленою короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю. 
У ході обшуків за місцем проживання та служби підриємливого підполковника  виявлено та вилучено значну кількість стрілецької вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та комплектуючих частин. Крім того, правоохоронцями виявлені мобільні телефони у службовому кабінеті посадовця, які, ймовірно,  використовувались для спілкування з «клієнтами».
Наразі, фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та або вибуховими речовинами).
Найближчим часом буде вирішено питання про обрання останньому запобіжного заходу.                                                           
Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1544