Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

Посадовців Запорізької міськради підозрюють у розкраданні 1,5 млн бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими СУ ГУНП  оголошено підозру посадовцям Запорізької міськради у   привласненні  бюджетних коштів на загальну суму майже 1,5 млн гривень.
 
     Під час слідства встановлено, що керівництво одного з Департаментів  Запорізької міської ради уклали договори з комерційною структурою на заміну підвищувальних насосів в багатоквартирних будинках Запоріжжя. Однак, під час перевірок, фахівцями було встановлено, що більшість заявлених робіт,  які  відображені в актах виконаних робіт, фактично не була виконана. Крім того, на більше ніж  30 об’єктах роботи виконані не в повному обсязі.  Такі дії  не лише поставили під загрозу  життєзабезпечення мешканців багатоповерхівок Запоріжжя, але й нанесли збитки бюджету більше ніж на 1,2 млн гривень, які були виведені у «тінь» та привласнені підприємливими ділками.
     Оперативне супроводження по даному кримінальному провадженню здійснює Служба безпеки України.
     Наразі керівнику одного з  Департаментів  Запорізької міської ради і ще двом фігурантам справи оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.28,  ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного засобу, досудове слідство триває.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1784