Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2020

Молодику за помсту знайомому загрожує 15 років ув’язнення

Приморським відділом Бердянської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом замаху на вбивство.
 
     Відтак, 2 лютого 30-річний мешканець м. Приморськ, разом з двома своїми знайомими Л. та Щ., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшли до будинку, де мешкає потерпілий Г., з метою помсти йому за підозрою у вчиненні крадіжки металевих споруд у Л.
     Через незаперті вхідні двері  «месники» потрапили до будинку потерпілого, де Б., наніс більше двадцяти ударів ногами по голові та тілу потерпілого. Після чого перекинув на останнього дерев'яну шафу, якою його притиснуло до підлоги, та, підпаливши запальничкою штору в кімнаті, кинув її на вказану шафу, внаслідок чого в будинку сталася пожежа.
     Так, злочинець був абсолютно впевнений, що повністю реалізував свій задум та, разом зі своїми знайомими, покинув будинок. Однак намір, направлений на вбивство,  Б. до кінця не довів з обставин, що не залежали від нього, оскільки спричиненні ним тілесні ушкодження не потягли смерть потерпілого на місці скоєння злочину та останній самостійно вибрався з будинку.
     Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України.
   Крім того, процесуальним керівником досудового розслідування підтримано клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, яке задоволено судом.
     На разі досудове розслідування триває.
 
     Довідково: Санкція статті передбачає  позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1873