Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Запорізькою місцевою прокуратурою №2 здійснюється процесуальне керівництво по справі жорстокого поводження з твариною

Нагадаємо, що 21.01.2020 сорокарічний мешканець м. Запоріжжя, маючи умисел на жорстоке поводження з твариною, перебуваючи в районі  мосту на перетині вул. 12 квітня та пр. Соборного в м. Запоріжжя, усвідомлюючи, що його дії завдадуть тварині істотного болю або потягнуть за собою травми, калічення або смерть, скинув з п’ятнадцятиметрової висоти вказаного мосту собаку, яку приніс з собою у рюкзаку.     
       Після скоєного, чоловік, розуміючи жорстокість своїх дій, в результаті яких тварина отримала травми, що завдали їй істотного болю, та носили характер мучення, залишив собаку в безпорадному стані на залізничних коліях та зник з місця скоєння злочину. Тварину доставлено до ветеринарної клініки з тяжкою черепно-мозковою травмою та множинними переломами.
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 299 КК України, а саме – жорстоке поводження з твариною,  що відноситься до хребетних,  що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1386