Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Інспектору митного посту оголошено про підозру за вимагання хабара

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополь, розслідують кримінальне провадження, стосовно Головного державного інспектора митного посту «Запоріжжя» Дніпровської митниці ДМС України, якого викрито на систематичному хабарництві.
Встановлено, що здирник систематично вимагав грошові кошти від підприємців за сприяння в безперешкодному митному оформленні товарів, що ввозились в Україну. У разі відмови оплачувати його «послуги» посадовець погрожував підприємцям створити штучні перешкоди й загальмувати процес оформлення  та пропуск вантажів на територію України. 
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці, за оперативного супровіду УСБУ в Запорізькій області задокументували черговий факт вимагання митником хабара у сумі сорок тисяч гривень.
Зловмисника затримали на робочому місці, під час отримання чергового траншу, останньому оголошено про підозру.
Мелітопольським міськрайонним судом частково задоволено клопотання сторони обвинувачення про тримання під вартою та обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.  На даний час вирішується питання про внесення апеляційної скарги на видане рішення.
Довідково:  Максимальна санкція статті за вказане правопорушення, передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1439