Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Запорізька місцева прокуратура № 3 домоглась справедливого покарання для розбійника

У липні 2018 року о 01 годині ночі 34-річний чоловік,  раніше відбував покарання за умисне вбивство та розбій, у під’їзді будинку напав на мешканку Хортицького району та з погрозою застосування ножа заволодів її рюкзаком з майном.
Під час судового розгляду обвинувачений вину не визнав, свою причетність до вчиненого злочину заперечив. Не зважаючи на це, прокурором його  вину доведено у повному обсязі. У зв’язку з цим, у січні 2019 вироком Хортицького районного суду м. Запоріжжя розбійника засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, тобто до мінімального покарання за вказаною статтею. 
Проте, не погоджуючись з надто м’яким покаранням розбійнику, прокурором підготовлено апеляційну скаргу на вказаний вирок суду.   
За результатами апеляційного розгляду, скаргу прокурора задоволено, а розбійнику призначено покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі.  Проте, вказаним рішенням апеляційний суд не призначив засудженому додаткового покарання у вигляді конфіскації майна, яке є обов’язковим.
Проявляючи принциповість в ухваленні судом законного рішення та призначенні справедливого покарання, Запорізькою місцевою прокуратурою    № 3 вказане рішення оскаржено до Верховного суду України. За результатами розгляду касаційну скаргу прокурора задоволено з призначенням нового судового розгляду у суді апеляційної інстанції.
27.01.2020 апеляційним судом ухвалено остаточне рішення, яким розбійнику призначено покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна.    

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1321