Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю 750 тис грн

Органи прокуратури області продовжують займати активну позицію щодо повернення земель прибережної захисної смуги Азовського моря, якими розпорядились органи місцевого самоврядування у порушення вимог закону.
 
 
     Так, прокуратурою області встановлено, що на підставі рішення Кирилівської селищної ради комунальному підприємству в постійне користування незаконно передано земельну ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Азовського моря (62 метри від урізу води).
     У той же час, комунальне підприємство уклало з фізичною особою інвестиційний договір, який передбачав забудову цієї земельної ділянки об’єктами нерухомості, що є порушенням вимог діючого законодавства.
     Завдяки переконливим доводам прокуратури області, Якимівський районний суд Запорізької області 22.01.2020 задовольнив позов прокуратури області, визнав незаконним рішення селищної ради, а також недійсним інвестиційний договір та зобов’язав комунальне підприємство повернути територіальній громаді земельну ділянку площею 0,15 га та вартістю близько 750 тис. грн.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1443