Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

До двох років позбавлення волі загрожує дівчині за необережне поводження із зброєю

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке набуло суспільного резонансу, а саме за фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень неповнолітній дівчині 2002 року народження.
 
     Нагадаємо, 21.08.2019 близько 23:00 години залишені наодинці вдома четверо неповнолітніх осіб у віці від 15 до 17 років, під час вживання алкогольних напоїв, вирішили здійснити постріли з мисливської рушниці, яка перебувала у доступному для них місці та в зарядженому стані. Проте, при необережному поводженні із вказаною рушницею одна із неповнолітніх натиснула на спусковий гачок, в результаті чого відбувся постріл та постраждала її неповнолітня подруга, яка отримала тяжкі ушкодження обличчя та голови.
     За процесуального керівництва Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури проведено комплекс слідчих дій, у тому числі ряд судових експертиз щодо встановлення істини по справі.
     В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження на початку січня 2020 року за наявності достатньої кількості доказів неповнолітній особі 2002 року народження повідомлено про підозру, у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ст. 128 КК України, яке кваліфікується як необережне тяжке тілесне ушкодження.
     Наразі досудове розслідування триває.
Довідково:  Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження -карається громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1801