Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Підозрюваного у зґвалтуванні неповнолітньої залишено під вартою

Нагадаємо, що Вільнянським відділом Токмацької місцевої прокуратури повідомлено про підозру 33-річному чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.152 КК України, а саме у зґвалтуванні малолітньої дівчинки.
 
     Встановлено, що 13-річна потерпіла приїхала у гості до своєї сестри, її чоловіка та маленьких племінників.  На ранок хазяїн оселі, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння,  скориставшись відсутністю вдома дружини та використовуючи безпорадний стан малолітньої дівчини і погрожуючи фізичною розправою змусив вступити з ним у статевий контакт. Дитина лише надвечір змогла повідомити рідних про те, що сталося та звернутися по допомогу до поліції. Того ж дня  зловмисника було затримано. Наразі останньому повідомлено про підозру та обрано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     Захисником зловмисника подано апеляційну скаргу на ухвалу суду щодо обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яка 15.01.2020 розглянута Запорізьким апеляційним судом та за принципової позиції прокурора зловмисника залишено під вартою.
     Досудове розслідування триває.
        Довідково: За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1599