Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

За пропозицію хабара поліцейському правопорушник опиниться на лаві підсудних

 
Слідчі прокуратури області спільно з Запорізьким Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України задокументували факт пропозиції неправомірної вигоди оперуповноваженому  одного з районних відділів поліції.
 
         Слідством встановлено, що до Гуляйпільського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі, яка знаходиться  між селом Верхня Терса та селом Копані невідомі особи вирубають дерева. За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 246  Кримінального кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).
            Того ж дня зловмисник прийшов до  Гуляйпільського відділення поліції та запропонував  винагороду за не притягнення його  до кримінальної відповідальності. Поліцейський відмовився та доповів керівництву про намагання схилити його до корупційних дій.
16 січня, в результаті проведення слідчих дій, працівники Слідчого управління ГУ НП в Запорізькій області та Департаменту внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом прокуратури області, в службовому кабінеті задокументували факт надання    громадянином, 1966 року народження хабара працівнику поліції в розмірі 5000 гривень  за вирішення питання щодо закриття кримінального провадження.
         Наразі тривають першочергові слідчі дії.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1525