Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

Мешканець курортного Бердянська отримав 10 років за замах на вбивство двох валютників

Наприкінці грудня минулого року Бердянським міськрайонним судом Запорізької області завершено розгляд кримінального провадження та постановлено обвинувальний вирок відносно мешканця Бердянська,  який обвинувачувався прокуратурою у низці тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.
 
      Державним обвинувачем доведено перед судом його вину у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами, розбійному нападі, поєднаному із замахом на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів. Проголошеним вироком визнано винним обвинуваченого та доведено, що він у жовтні 2018 року незаконно заволодів зброєю  та набоями. Маючи при собі указану зброю, у грудні 2018 року обвинувачений у вечірній час напав на двох потерпілих, що займались обміном валюти. Під час збройного нападу він здійснив постріли з близької відстані, влучивши двічі у кожного з потерпілих, та заподіявши їм вогнепальні поранення, небезпечні для життя.
      Завдяки рішучим діям одного з потерпілих та допомозі, наданій йому двома небайдужими очевидцями злочину, які випадково опинились неподалік, на місці злочину нападник був обеззброєний затриманий та переданий поліції, тому не зміг довести свій злочинний умисел до кінця з причин, що не залежали від його волі.
      Версія обвинуваченого, який вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів не визнав, стверджуючи, що, начебто, захищався від нападу, була повністю спростована наданими суду стороною обвинувачення сукупністю достовірних доказів, зокрема, показами незацікавлених свідків події, висновками судових експертиз, вилученими речовими доказами, які повністю узгоджуються між собою.
      Погодившись із доводами сторони обвинувачення, суд визнав його винним за всіма статтями висунутого йому прокурором обвинувачення, та призначив за сукупністю злочинів кримінальне покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. При цьому, суд задовольнив цивільні позови потерпілих щодо відшкодування матеріальної шкоди у зв’язку із понесеними витратами на лікування.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1523