Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

В Оріхівській виправній колонії №88 виявлено ряд порушень

За результатами прокурорських перевірок у ДУ «Оріхівська виправна колонія №88», виявлено ряд порушень майже на всіх напрямках діяльності.
 
     Через порушення Кримінально-виконавчого кодексу України з питань здійснення соціально-виховної роботи стали можливими випадки безпідставного ініціювання установою питання про умовно-дострокове звільнення засуджених, поведінка яких не може вважатися сумлінною. І навпаки, відповідне питання не ініційовано відносно ряду засуджених, які довели своє виправлення.
     Непоодинокого характеру набули випадки бездіяльності працівників колонії щодо забезпечення ізоляції засуджених. Такі порушення режиму відбування покарання стали приводом для порушення локалізації засуджених.
      Вкотре прокуратурою виявлено порушення з питань створення робочих місць для засуджених забезпечення їх безпечної праці.
     За наслідками вказаної перевірки до адміністрації установи скеровано документи прокурорського реагування щодо невідкладного усунення виявлених порушень та  притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб виправної колонії за допущені порушення.
     Наразі Оріхівський відділ Токмацької місцевої прокуратури розпочав комплексну перевірку, під час якої буде проаналізовано повноту впровадження заходів, направлених на усунення порушень.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1853