Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Прокуратура на Запоріжжі припинила діяльність 25 автозаправних станцій

З метою ефективної боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним на території Запорізької області з 28 грудня по теперішній  час триває вивчення законності функціонування автозаправних станцій.
 
    За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими органами нашого регіону розслідується 28 кримінальних проваджень, у  ході яких перевірено 34 об’єкти торгівлі паливно-мастильними матеріалами. Виявлено порушення в діяльності 20 АЗС та АГЗС, які здійснювали незаконне зберігання та реалізацію пального без відповідних дозвільних документів та з порушенням правил виконання небезпечних робіт.
  Завдяки вжитим своєчасним скоординованим заходам, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 164 (провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону) та за ч. 5 ст. 164 (зберігання та/або реалізація на митній території України пального на акцизному складі, не зареєстрованому у системі електронного адміністрування реалізації пального) КУпАП.
     З незаконного обігу вилучено 138,3 тони  паливно всього на загальну суму понад 3 млн. грн. Крім цього, описано та вилучено обладнання автозаправних комплексів, за допомогою яких здійснювалась незаконна діяльність.
     Наразі, робота щодо боротьби з функціонуванням нелегальних автозаправних комплексів Запорізького регіону триває.
    Нагадуємо, що в області діє «гаряча лінія» щодо виявів фактів незаконної діяльності АЗС. Якщо у вас є інформацію про нелегальні станції – телефонуйте за номером 0-800-503-508 або (061) 225-10-99.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1764