Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

7 років позбавлення волі - суд залишив без змін покарання за вбивство у стані алкогольного сп’яніння

07 грудня 2014 року  громадянин В.В. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, разом із своїми знайомими вирішили добратися до гуртожитку на автомобілі ВАЗ. Там біля магазину «Сім'я» вони продовжили вживати алкоголь.  Близько 21-00 години у них виник конфлікт з іншою компанією. Громадянин В.В. відкрив двері автомобілю ВАЗ та дістав з салону два ножі, що знаходилися між порогом і водійським сидінням. Після цього, громадянин В.В. наніс ножем потерпілому два удари в область лівого стегна,  один удар в область лівої сідниці, один удар в область грудної клітини. Від отриманих поранень постраждалий помер.
 
     У січні 2017 року Шевченківським ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 1  обвинувальний акт у кримінальному проваджені  відносно громадянина В.В. за ч. 2 ст. 121 КК України направлено до суду.  
     Вироком Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 07.03.2018 громадянина В.В. визнано винним в інкримінованому злочині та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
    Ухвалою Запорізького апеляційного суду від 21.02.2019 вирок суду першої інстанції відносно громадянина В.В. залишено без змін.
     У вказаному кримінальному проваджені Верховним Судом України поставлена «крапка».  Погоджуючись з позицією державного обвинувача Верховний Суд України своєю постановою від 03.12.2019 касаційні скарги сторони захисту залишив без задоволення, а рішення судів першої і апеляційної інстанції без змін.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1383