Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2020

По справі резонансного ДТП завершено досудове розслідування

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим управлінням ГУНП за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, встановлено, що трагедія сталась у жовтні минулого року в м.Запоріжжя внаслідок порушення водієм автомобіля марки «Mercedes-Benz»  правил безпеки дорожнього руху.
 
     Нагадаємо, що 9 жовтня минулого року близько 14 години 20 хвилин кермувальник маршрутного таксі марки «Mercedes-Benz», рухаючись перехрестям вул. Істоміна з вул. Зоряною у м.Запоріжжя, скоїв зіткнення з автомобілем «MAN» припаркованим на проїжджій частині.
       Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка - пасажир маршрутного таксі 1950 року народження загинула на місці події, а п’ять пасажирів отримали легкі тілесні ушкодження.
       Оскільки водій маршрутного таксі після скоєння ДТП намагався ухилитись від спілкування з працівниками поліції,  його було затримано у порядку ст. 208 КПК України. За погодженням з прокурором у кримінальному провадженні водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
       У ході досудового розслідування підозрюваний вину в інкримінованому злочині визнав повністю.
      Наразі досудове слідство завершено, обвинувальний акт у кримінальному провадженні для розгляду по суті прокуратурою області направлено до Хортицького районного суду м. Запоріжжя.
      У разі доведення вини, обвинувачуваному загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1768